Filtre

Putere nominala incalzire

Producatori

Pompe de caldura Contine 11 produse.

Pompe de caldura pentru preparare apa calda menajera

Pompele de caldura reprezinta surse de incalzire sau racire utile pentru preparare apa calda menjaera si pentru incalzirea sau racirea spatiilor de locuit. Energia utilizata de catre pompele de caldura este nelimitata si gratis. Pompele de caldura sunt instalatii ideale pentru asigurarea confortului dorit, acestea distribuind uniform caldura in incaperi.

Componentele principale ale pompelor de caldura sunt reprezentate de: condensator, ventil de expansiune, vaporizator, schimbator de caldura, tevi din cupru.

Principiu de functionare:
Agentul frigorific are capacitatea de a inmagazina energie transformandu-se din stare lichida in stare gazoasa. Cand agentul frigorific este in stare gazoasa, acesta este introdus in compresor, astfel ca in timpul compresiei temperatura creste semnificativ. Dupa ce este creata energia agentului termic, revine treptat la starea lichida pierzand din presiunea acumulata in timpul compresiei.

Pompele de caldura se clasifica in:
-Pompe de caldura sol-apa                                                                                                        Pompa de caldura
-Pompe de caldura apa-apa
-Pompe de caldura aer-apa

Avantajele pe care le prezinta pompele de caldura sunt:
-Pompele de caldura sunt instalatii care nu emit noxe, gaze cu efect de sera 
-Nu prezinta pericol de explozie
-Pompele de caldura folosesc energie regenerabila
-Se pot utiliza atata pentru incalzire cat si pentru racire
-Pompele de caldura prezinta o functionare silentioasa

Pompele de caldura sunt instalatii care se remarca prin faptul ca produc mai multa energie decat consum, reusind sa reduca costurile. Pompele de caldura prezinta o eficienta ridicata in ceea ce priveste incalzirea sau racirea incaperilor si preparare apa calda menajera.